REM-metingen

Doordat ieder oor anders is, zal een hoortoestel zich in elk oor anders gedragen. Omdat bij Oortiek één van de kernwaarden “hooradvies op maat is ” maken we gebruik van een REM-meting om uw hoortoestel af te stellen op uw oren. 

Wat is een REM-meting?

REM staat voor Real Ear Measurement, dit betekent ‘echte oor meting’ en dat is ook eigenlijk precies wat het is: met behulp van speciale apparatuur en geavanceerde software meten wij het geluid dat uw hoortoestel produceert bij uw trommelvlies. We plaatsen een heel dun slangetje in uw oor waaraan een microfoon verbonden is. Het systeem laat vervolgens op een beeldscherm precies zien of de versterking van het geluid in de juiste frequentiegebieden plaatsvindt. Of zachte geluiden goed hoorbaar zijn en of normale spraak goed overkomt.

Als deze meting foutjes aan het licht brengt, brengen we wijzigingen aan in de instellingen van uw gehoortoestel. Het resultaat van deze correcties kunnen we dan direct weer controleren. Zo zorgen wij ervoor dat uw hoortoestel perfect bij uw gehoor past.