Werkwijze

1. Gratis hoortest

Met behulp van de nieuwste meetapparatuur wordt uw gehoor professioneel gemeten. Samen overlopen we het resultaat en stellen we een hoorprofiel op.

2. Gratis proefperiode

Na het opstellen van uw hoorprofiel, wordt er samen met u gekeken welk hoortoestel en/of hooraccessoire het best past volgens uw noden, levensstijl én budget. U kan het gekozen hoortoestel vrijblijvend testen tijdens de proefperiode. Bent u toch niet tevreden van het type hoortoestel? Dan wordt er samen met u gekeken welk model beter geschikt is.

3. Evaluatie

Na een uitgebreide testperiode heeft u een duidelijk beeld van de werking van een hoortoestel. Bij de aankoop regelen wij ook het papierwerk met de mutualiteit, zodat u recht heeft op de terugbetaling van uw mutualiteit.

4. Service na verkoop

Bij Oortiek kan u genieten van 5 jaar gratis onderhoud en garantie op uw hoortoestellen na verkoop.

5 jaar gratis service na verkoop

Bij Oortiek vinden we de service na de verkoop van één of meerdere hoortoestellen net zo belangrijk als u.
Daarom voorzien we een zeer uitgebreide service na verkoop om u steeds te helpen met uw hoorapparaten.

Onderhoud

Bij Oortiek adviseren we een 6 maandelijkse controle voor een grondig onderhoud. Hierbij kijken we o.a. of uw hoortoestellen nog correct zijn afgesteld en reinigen we uw hoortoestellen indien nodig. Ook een jaarlijkse hoortest ter opvolging van uw gehoor zit mee inbegrepen in onze service. En dit allemaal vollédig gratis.

Garantie

Bij Oortiek streven we naar kwaliteit. Onze hoortoestellen voldoen daarom aan onze strenge kwaliteitsnormen, en hebben een garantie van 5 jaar. Indien u toch problemen ondervindt met uw hoortoestellen mag u hier steeds mee terugkomen.
Bij een defect proberen we uw hoortoestel steeds te maken in het hoorcentrum zelf. Wanneer dit niet mogelijk is geven we een vervangtoestel zodat u steeds kan blijven genieten een optimale gehoorervaring.

REM-metingen

Doordat ieder oor anders is, zal een hoortoestel zich in elk oor anders gedragen. Omdat bij Oortiek één van de kernwaarden “hooradvies op maat is ” maken we gebruik van een REM-meting om uw hoortoestel af te stellen op uw oren.

Wat is een REM-meting?

REM staat voor Real Ear Measurement, dit betekent ‘echte oor meting’ en dat is ook eigenlijk precies wat het is: met behulp van speciale apparatuur en geavanceerde software meten wij het geluid dat uw hoortoestel produceert bij uw trommelvlies. We plaatsen een heel dun slangetje in uw oor waaraan een microfoon verbonden is. Het systeem laat vervolgens op een beeldscherm precies zien of de versterking van het geluid in de juiste frequentiegebieden plaatsvindt. Of zachte geluiden goed hoorbaar zijn en of normale spraak goed overkomt.

Als deze meting foutjes aan het licht brengt, brengen we wijzigingen aan in de instellingen van uw gehoortoestel. Het resultaat van deze correcties kunnen we dan direct weer controleren. Zo zorgen wij ervoor dat uw hoortoestel perfect bij uw gehoor past.